čtvrtek 7. července 2011

Nejlépe placené herečky: Jolie a Parkerová vydělaly přes půl miliardy

Herečky Angelina Jolie a Sarah Jessica Parkerová jsou podle magazínu Forbes nejlépe placené herečky Hollywoodu. Za rok vydělaly každá v přepočtu přes 500 milionů korun. Loňská vítězka Sandra Bullocková se propadla na 9. místo.

Angelina Jolie, partnerka Brada Pitta, si polepšila díky filmům Salt a Cizinec, celosvětové tržby přesáhly 580 milionů dolarů. Parkerová zase vydělala na filmu Sex ve městě 2, který také produkovala a nemalé zisky má z reklamy.
"Někoho možná překvapí, že na nejvyšší příčce uvidí Sarah Jessicu Parkerovou, ale mnozí si neuvědomují, že kromě hraní vydělává také na mnohých přidružených aktivitách. Kromě produkování totiž prodává i parfémy a má několik reklamních smluv," napsala Dorothy Pomerantzová na Forbes.com.
Stěžovat si však nemůžou ani další dvě herečky v žebříčku. Herečky Jennifer Anistonová a Reese Witherspoonová vydělaly za rok každá v přepočtu 470 milionů korun.

Magazín Forbes mapoval výdělky hollywoodských hereček v období od května 2010 do května 2011. Loňská vítězka Sandra Bullocková si v práci dala roční pauzu, a tak se z prvního místa propadla na devátou příčku. Její výdělek ale přesto byl 259 milionů korun.

Nejlépe placené herečky podle magazínu Forbes

1. Angelina Jolie (30 milionů dolarů)
2. Sarah Jessica Parkerová (30 milionů dolarů)
3. Jennifer Anistonová (28 milionů dolarů)
4. Reese Witherspoonová (28 milionů dolarů)
5. Julia Robertsová (20 milionů dolarů)
6. Kristen Stewartová (20 milionů dolarů)
7. Katherine Heiglová (19 milionů dolarů)
8. Cameron Diazová (18 milionů dolarů)
9. Sandra Bullocková (15 milionů dolarů)
10. Meryl Streepová (10 milionů dolarů)
Zdroj: revue.idnes.cz

Žádné komentáře:

Okomentovat

Konec Blog.cz a přesun na Blogger.com

Tak píši sem s těžkým srdcem svůj poslední článek pro doménu jolie.blog.cz. Bylo to krásných 12 let, spousta práce, ale i zábavy. Jak jste s...