čtvrtek 16. března 2017

Angelina jako hostující profesorka na London School of Economics


Angelina Jolie zahájila svoji činnost na London School of Economics a poprvé přednášela tamním studentům 14.3.2017. Vyjádřila se, že má trému a že "cítí motýly v břiše" před svoji první přednáškou jako hostující profesorka. Herečka, filmařka a spoluzakladatelka prevence proti sexuálnímu násilí ve válečných zónách, promluvila poprvé ke studentům LSE o své zkušenosti v oboru a o tom, jak je sexuální násilí používáno jako na zbraň ve válce.

"Jsem trochu nervózní, cítím motýly v břiše," řekla. "Doufám, že to dobře dopadne. Je to pro mě velmi důležité."

Post, který Ang vzala je neplacený a formálně začíná až v září. S Jolie se studenti budou učit o dopadech války na ženy ve válečných zónách. Kromě přednášení se Ang bude účastnit veřejných akcí, workshopů a povede i svůj vlastní výzkum.

Jolie, jakožto zvláštní vyslanec vysokého komisaře OSN pro uprchlíky, zahájila před pěti lety kampaň proti sexuálnímu násilí ve válečných zónách s bývalým ministrem Williamem Haguem.

Před týdnem Hague mluvil se studenty na stejném kurzu o svých zkušenostech v politice.

Jolie a lord Hague jsou dva ze čtyř hostujících profesorů, kteří přispívají k programu, spolu s Jane Connors, ředitelkou Amnesty International v Ženevě a Madeleine Rees, generální ředitelkou Mezinárodní ženské ligy pro mír a svobodu.
Jedná se o první kurz tohoto druhu na světě. Podle výpisu z univerzity, si kurz klade za cíl "rozvíjet strategie na podporu rovnosti žen a mužů, zvýšení ekonomické participace pomocí sociálního a politického myšlení."

Jolie, která se zúčastnila tehdá zahájení projektu, řekla: "Jsem velmi nadšená z vytvoření tohoto magisterského programu. Doufám, že jiné akademické instituce nás budou následovat, je nutné rozšířit povědomí o tom, jak podpořit práva žen a ukončit beztrestnost za trestné činy, které neúměrně postihují právě ženy, jako oběti sexuálního násilí v konfliktech. "

ps: více fotek později :)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Konec Blog.cz a přesun na Blogger.com

Tak píši sem s těžkým srdcem svůj poslední článek pro doménu jolie.blog.cz. Bylo to krásných 12 let, spousta práce, ale i zábavy. Jak jste s...