čtvrtek 26. února 2015

Angelina Jolie otvorí nové centrum pre boj proti násiliu páchanému na ženách vo vojnových zónach

Všetci určite môžeme do značnej miery súhlasiť s tým, že Angelina Jolie je anjel, alebo svätec alebo aspoň ľudská bytosť, ktorá je vo vnútri neskutočne krásna a dobrá. V utorok večer aktivistka a herečka oboznámila verejnosť so svojim najnovším humanitárnym počinom počas toho, ako sa ukázala na Londýnskej školy ekonomiky.

Spolu s bývalým ministrom zahraničia Veľkej Británie Wiliamom Hague otvorí centrum pre ženy, mier a ich bezpečnosť. Bude to prvé akademické centrum v Európe - v Londýne, ktoré sa bude venovať boju proti násiliu páchanému na ženách vo vojnových zónach. Centrum bude založené ako súčasť Londýnskej školy ekonomiky.
"Som nadšená, keď si pomyslím na všetkých tých študentov, ktorí budú môcť študovať v tomto novom centre. Neexistuje žiadna stabilná budúcnosť pre svet, v ktorom nie sú potrestané zločiny páchané na ženách," píše Angelina Jolie vo svojom vyhlásení.
Tá vzápätí dodala: "Potrebujeme novú generáciu vzdelaných mladých ľudí, ktorí sršia zvedavosťou a energiou. Ktorí nie sú len ochotní sedieť v triede, ale aj ísť von do terénu, aby zistili rozdiel medzi tým, čo sa hovorí a čo je realita."

Študenti budú môcť byť zapísaní na postgraduálne štúdium v centre od roku 2016. Americký minister zahraničia John Kerry a bývalá ministerka zahraničia Hillary Clintonová odoslali listy na podporu tohto projektu. Angelina ako vyslankyňa OSN pre utečencov navštívila pred pár týždňami Irak, kde sa stretla s týranými ženami.
"Stretla som dievča, ktoré malo trinásť rokov, no namiesto toho, aby išla do školy sedela na podlahe provizórneho stanu. Mnoho dievčat bolo zajatých ako sexuálni otroci a opakovanie boli znásilňované. Teraz si už pravdepodobne nikdy nedokončia školu, nebudú schopné sa vydať, či založiť si rodinu, pretože boli obeťami mnohých znásilnení. Podľa môjho názoru, to čo sme dnes začali na Londýnskej škole veľmi pomôže irackým, ale aj iným dievčatám, žijúcim v takomto prostredí," uzavrela Angelina Jolie.

beauty.sk

Žádné komentáře:

Okomentovat

Konec Blog.cz a přesun na Blogger.com

Tak píši sem s těžkým srdcem svůj poslední článek pro doménu jolie.blog.cz. Bylo to krásných 12 let, spousta práce, ale i zábavy. Jak jste s...