čtvrtek 16. května 2013

Brad Pitt: Svoji ženu obdivuji! Jak by to zvládl váš muž?

Brad Pitt a Angelina Jolie

Naslouchat, to je to nejdůležitější, co žena při nemoci potřebuje. Angelina Jolie doma má moudrého muže a v něm životní oporu.

Americký herec promluvil o operaci svojí životní partnerky Angeliny Jolie! Její rozhodnutí naprosto schvaluje a plně ji podporuje. Vše je to prý hodně emocionální!

"Samozřejmě je to celé emotivní. Angelina nemusela tuto informaci zveřejnit a nemyslím si, že by kdokoliv jiný s takovýmto rozhodnutím naložil rozumněji," řekl herec serveru usatoday.com.

"Bylo pro ní důležité sdílet její příběh, takže ostatní pochopí, že to není nic strašlivého. Naopak to je věc, která vám dodá odvahu a dělá vás i nás silnější," dodal.

Nezapomínala na jiné
Brad Pitt o své partnerce hovoří obdivně. "Během druhé fáze operace, kdy prošla oboustrannou mastektomií byla velice vytížená. Mezi zákroky cestovala do Conga, Londýna nebo Pakistánu, kde provádí charitu," řekl Brad Pitt. Zpátky doma se prý Angelina po zákroku léčí s dobrou náladou a snaží si to co nejvíce užít se svými šesti dětmi.

Lékaři se shodují: pacientky, které mají oporu ve svém partnerovi, se mnohem lépe vyrovnávají s rakovinou prsu. Svou nemoc nevzdávají a díky tomu mají větší naději na vyléčení.

Nevíte si rady? Přečtěte si knihu
Čtyři a půl tisíce českých žen se každý rok dozví, že má rakovinu prsu. A zhruba stejný počet partnerů se s touto informací musí nějak vyrovnat. Dost často jim to nejde. Každému, kdo je ochoten nebo se musí touto neradostnou tematikou zaobírat, je určena kniha amerického novináře Marka Silvera Moje žena má rakovinu prsu.

Autor v ní radí mužům, že to nejdůležitější, co musí uděla je naslouchat. "To jsou slova, která bychom my všichni manželé žen s rakovinou prsu měli nosit zavěšená na řetízku kolem krku,« píše Marc Silver.

Mužům podle něj dělá problém vyrovnat se s tím, že mohou jenom pomáhat a že se nemohou poprat se skutečnou podstatou problému: "Nedokážeme najít řešení ani zachránit princeznu ze spárů draka."

V knize o tom mluví i Stephen Peck, jehož žena na rakovinu prsu zemřela: "Muži jsou bojovníci. Chceme vzít pušku a rakovinu prsu zastřelit. Ale to nejdůležitější, co muži musí udělat, je dokázat, že nám na našich ženách záleží."

doma.nova.cz

Angelina údajně plánuje i odstranění vaječníků.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Konec Blog.cz a přesun na Blogger.com

Tak píši sem s těžkým srdcem svůj poslední článek pro doménu jolie.blog.cz. Bylo to krásných 12 let, spousta práce, ale i zábavy. Jak jste s...