neděle 12. února 2012

Oscara poteší prítomnosťou ďalšia krásna dáma. Angelina Jolie

Americká herečka a režisérka Angelina Jolie je ďalšou osobnosťou, ktorá sa predstaví počas 84. slávnostného udeľovania cien americkej Akadémie filmových umení a vied.
Herečka Angelina Jolie.
Prostredníctvom oficiálnej webovej stránky Akadémie www.oscars.org o tom informovali producenti televízneho prenosu Brian Grazer a Don Mischer. Pridá sa tak ku Cameron Diaz, Tomovi Cruisovi, Tomovi Hanksovi, Jennifer Lopez a Halle Berry, ktorí sú na zozname zatiaľ potvrdených hviezd.
Tridsaťšesťročná dcéra herca Jona Voighta začala s herectvom už ako dieťa, v roku 2000 získala Oscara v kategórii Najlepší ženský herecký výkon vo vedľajšej úlohe za stvárnenie pacientky na psychiatrii v životopisnej dráme Narušenie (1999). Známa je aj z filmov 60 sekúnd, Lara Croft - Tomb Rider, Alexander Veľký či Salt. Nedávno debutovala ako režisérka vojnovou romantickou drámou In the Land of Blood and Honey, ktorý mal svetovú premiéru 8. decembra v Los Angeles. Snímka, ktorú nominovali na Zlatý glóbus v kategórii cudzojazyčných filmov, rozpráva príbeh o vzťahu moslimskej ženy a pravoslávneho srbského muža.
Zoznamu kandidátov v 84. ročníku udeľovania Oscarov vládne mysteriózny dobrodružný film Hugo a jeho veľký objav s jedenástimi nomináciami. O prestížne ceny sa uchádza v kategóriách Výprava, Kamera, Kostýmy, Réžia, Strih, Najlepšia pôvodná filmová hudba, Najlepší film, Strih zvuku, Mix zvuku, Vizuálne efekty a Adaptovaný scenár.
Druhým najúspešnejším v počte nominácií je čierno-biely nemý film The Artist s desiatimi, ktorý môže získať ocenenia v kategóriách Najlepší mužský herecký výkon v hlavnej úlohe (Jean Dujardin), Najlepší ženský herecký výkon vo vedľajšej úlohe (Bérénice Bejo), Výprava, Kamera, Kostýmy, Réžia, Strih, Najlepšia pôvodná filmová hudba, Najlepší film a Pôvodný scenár.
O cenu v kategórii Najlepší film sa spolu s nimi uchádzajú dramédia Deti moje, romantická komédia s prvkami fantasy Polnoc v Paríži, dráma Farba citov, športová dráma Moneyball, dráma Vojnový kôň, podobenstvo Strom života a dráma Príšerne nahlas a neuveriteľne blízko.
Udeľovanie Oscarov, ktoré bude moderovať Billy Crystal, sa uskutoční 26. februára v hollywoodskom Kodak Theatre. Priamy prenos budú naživo vysielať vo viac než 225 krajinách po celom svete.
koktail.pravda.sk

Žádné komentáře:

Okomentovat

Konec Blog.cz a přesun na Blogger.com

Tak píši sem s těžkým srdcem svůj poslední článek pro doménu jolie.blog.cz. Bylo to krásných 12 let, spousta práce, ale i zábavy. Jak jste s...