úterý 10. ledna 2012

Brad Pitt si přišel pro ocenění o holi, upadl na sněhu s dcerou Vivienne


Americký herec Brad Pitt (48) si přišel pro ocenění o holi. Minulý týden se totiž zranil při pádu na sněhu, když nesl v náručí dceru Vivienne. Aby dcera vyvázla bez zranění, obětoval Pitt své koleno a zpřetrhal si vazy. To mu ale nezabránilo, přijít s partnerkou Angelinou Jolie (36) na udílení cen Awards Gala.

Pitt získal cenu filmových kritiků za hlavní role ve filmu Strom života a Moneyball. Pitt přišel do Palm Springs se svou partnerkou Angelinou, která oslnila v béžové róbě od Elie Saab. Na tiskovce s novináři se svěřila, že si kvůli dítěti také jednou způsobila zranění.
"Když byl Maddox mladší, spadla jsem a zlomila si loket, protože jsem si chtěla být jistá, že se mu nic nestane, tak jsem raději riskovala svůj loket. Každý rodič se zranil. Každý rodič ochrání své děti před ohněm, to je normální věc," prohlásila Angelina.

Nejlepším filmem loňského roku bylo podle americké Národní společnosti filmových kritiků (NSFC) psychologické drama Melancholia kontroverzního dánského režiséra Larse von Triera. Ocenění posiluje šance tohoto filmu na úspěch při blížícím se udělování Oscarů.
Za nejlepší herečku společnost zvolila Kirsten Dunst a za nejlepšího herce Brada Pitta. Cenu za nejlepší režii získal Terrence Malick za snímek Strom života. Dunst byla oceněna za svůj výkon ve filmu Melancholia.
Nejlepším cizojazyčným filmem byl podle NSFC íránský snímek Rozchod Nadera a Simin scenáristy a režiséra Asghara Farhádího. Tento film získal rovněž ocenění za nejlepší scénář. Snímek Melancholia již v prosinci obdržel Evropskou filmovou cenu (EFA) pro nejlepší film. Ceny EFA jsou evropskou verzí amerických Oscarů, jejichž předávání se uskuteční koncem příštího měsíce.

blesk.cz

Žádné komentáře:

Okomentovat

Konec Blog.cz a přesun na Blogger.com

Tak píši sem s těžkým srdcem svůj poslední článek pro doménu jolie.blog.cz. Bylo to krásných 12 let, spousta práce, ale i zábavy. Jak jste s...