pondělí 15. června 2009

Světový den uprchlíků PSA

Brad Pitt & Angelina Jolie Donate $1 Million

Brad Pitt & Angelina Jolie darovali $ 1 milion nemocnici v Missouri.

Los Angeles - Hollywoodský herec Brad Pitt a jeho sourozenci darovali jeden milion dolarů (19,2 milionu korun) na pomoc při otevření nového pediatrického centra pro léčbu rakoviny v USA. Oddělení bude pojmenováno po jejich matce jako hold jejímu zanícení pro otázky dětí, napsal dnes server BBC News.
Peníze dostal St. John's Hospital ve Springfieldu ve státě Missouri - tedy ve městě, kde Pitt a jeho bratři a sestry vyrůstali. Jane Pitt Pediatric Cancer Center by mělo zahájit činnost letos v létě. Peněžní dar Pittovy rodiny postačí na najmutí jednoho dětského onkologa a hematologa.
Pitt je známý charitativní činností. Pomohl například zajistit bydlení některým lidem, které v roce 2005 připravil v New Orleans o střechu nad hlavou ničivý hurikán Katrina. Loni darovali herec a jeho partnerka Angelina Jolieová milion dolarů na pomoc dětem postiženým válkou v Iráku.
Autor: ČTK
www.ctk.cz


Angelina Jolie - World Refugee Day PSA

Světový den uprchlíků PSA


Pro letošní Světový den uprchlíků 20. června, Angelina Jolie byla zachycena ve veřejné službě ohlášení (PSA), aby poukázal na osud milionů lidí, kteří byli nuceni opustit své domovy kvůli válce nebo pronásledování.

V 34-rok-starý UNHCR Velvyslankyně dobré vůle říká v PSA "Prosím neotáčejte se zády. Uprchlíci jsou nejzranitelnější osoby na zemi. Každý den se bojuje o přežití. Zaslouží si náš respekt. Nezapomeňte na ně. Nezapomínejte na tento den. Světový den uprchlíků. "

Více o Světovém uprchlíky dní, navštivte UNHCR.org.

__flashReplacement__

Žádné komentáře:

Okomentovat

Konec Blog.cz a přesun na Blogger.com

Tak píši sem s těžkým srdcem svůj poslední článek pro doménu jolie.blog.cz. Bylo to krásných 12 let, spousta práce, ale i zábavy. Jak jste s...