neděle 19. dubna 2020

Angelina Jolie věnovala 1 milion charitativní organizaci No Kid Hungry



Angelina Jolie darovala jeden milion amerických dolarů organizaci No Kid Hungry. Peníze šly na podporu rodin s nízkými příjmy, které se kvůli koronaviru ocitly v tíživé životní situaci. Více než miliarda dětí po celém světě se v důsledku koronaviru ocitla bez pravidelné a hlavně zdravé výživy, kterou dostávaly právě během školního roku. Podle tiskové zprávy již tato instituce rozdělila 2 miliony dolarů celkem 78 organizacím ve 30 státech po celé zemi a vydala nové nouzové granty pro školní oblast.

Angelina také poskytla dar světové organizaci OSN pro uprchlíky a poslala podporu školám, které financuje v Afghánistánu, Kambodži, Keni a Namibii, aby pomohla zajistit výuku i v období pandemie.

V současné době Angelina financuje 10 škol v Kambodži prostřednictvím nadace "Maddox Jolie Pitt Foundation", vytvořené jménem nejstaršího syna, kterého adoptovala právě v této zemi. Financuje také školu pro dívky v Keni a další dvě školy pro dívky v Afghánistánu.

V celosvětovém měřítku spolupracuje Jolie s organizací UNESCO na vytvoření globální vzdělávací koalice, která má dětem pomoci v přístupu k distančnímu vzdělávání během období uzavření školy.



Zdroj: People

Žádné komentáře:

Okomentovat

Konec Blog.cz a přesun na Blogger.com

Tak píši sem s těžkým srdcem svůj poslední článek pro doménu jolie.blog.cz. Bylo to krásných 12 let, spousta práce, ale i zábavy. Jak jste s...