neděle 4. listopadu 2018

Angelina visited South Korea

01~5.JPG03~6.JPG05~879.jpg02~9.JPG



Angelina Jolie vyzvala k ukončení konfliktu v Jemenu během cesty do Jižní Korei. Jako Zvláštního vyslance UNHCR, Angelina Jolie, přednesla dnes (04.11.) projev v Jižní Koreji, kde vyzývá k naléhavému zřízení příměří v Jemenu a trvalému řešení konfliktu. Angelina vyzvala k většímu pochopení zákonů na ochranu pro uprchlíky a naléhala, aby všechny země plnily svou úlohu a snažily se zmírnit lidské utrpení v Jemenu.

Jižní Korea čelí dosud nebývalému přílivu jemenských uprchlíků, kteří hledají azyl na ostrově Čedžu. Jejich příchod vyvolal mezi Jihokorejci vášnivou debatu o tom, jakou roli by země měla hrát v jejich přijímání. Více než 700 tisíc lidí už podepsalo petici za okamžité vyhoštění jemenských imigrantů. Protiimigrantská rétorika poukazuje na evropskou uprchlickou krizi jako na poučení z nekontrolované migrace.

Angelina řekla: "Jako mezinárodní společenství jsme až hanebně pomalu podnikali kroky k ukončení krize v Jemenu. Můžme vidět, jak se situace zhoršila natolik, že Jemen je nyní na pokraji hladomoru a čelí nejhorší epidemii cholery na světě za posledních několik desetiletí. Je-li konflikt tak rozsáhlý, mnozí lidé nemají jinou možnost, než uprchnout a opustit své domovy, pokud mají mít aspoň nějakou šanci na přežití. Jediný způsob, jak umožnit návrat uprchlíků domů je přistoupit k ukončení konfliktu. Věřím, že Jižní Korea má větší pochopení pro tyto lidi, kterí jsou nuceni uprchnout a zároveň respektují přísná kritéria a právní procesy, kterými je status uprchlíka ustanoven organizací UNHCR."

Vyjádřila přání UNHCR k užší spolupráci s korejskými orgány, spolupracovat na posilování azylového systému v zemi. Angelina rovněž připomněla, že Jižní Korea, se svou vlastní historií, překonat válku a posunula se na jeden ze států s nejsilnější ekonomikou na světě, která má potenciál hrát významnou vedoucí úlohu. Jolie rovněž uvítala nedávné úsilí Jižní Koreji o dosažení míru na Korejském poloostrově.

Zdroj: UNHCR

Žádné komentáře:

Okomentovat

Konec Blog.cz a přesun na Blogger.com

Tak píši sem s těžkým srdcem svůj poslední článek pro doménu jolie.blog.cz. Bylo to krásných 12 let, spousta práce, ale i zábavy. Jak jste s...