úterý 27. května 2014

Angelina Jolie není škrt: Na záplavy poslala 1 milion!

Herečka a režisérka Angelina Jolie má osobní vztah k té části Balkánu, která se teď topí v záplavách. V Bosně a Hercegovině natočila partnerka Brada Pitta svou režijní prvotinu v Zemi krve a medu. Proto se chtěla účastnit na pomoci, kterou v rámci USA organizuje Americký červený kříž. Jemu poslala padesát tisíc dolarů - asi milion českých korun.

"Je to tragedie, když region sužovaný takovým konfliktem a devastací je teď decimován přírodní katastrofou takových rozměrů. Mé myšlenky jsou s rodinami, které se musejí dívat na to, jak jim voda bere domovy a živobytí a kteří přicházejí o milované blízké. Zvlášť mě znepokojuje přímé ohrožení života minami a nevybuchlými náložemi v oblastech, které byly zatopeny v Bosně. Škoda zanechaná válkou doslova leží pod povrchem země a mezinárodní společenství musí podniknout kroky k tomu, aby tyto oblasti učinilo bezpečnými. Je inspirací pro nás všechny vidět lidi obou zemí, jak se spojili a podporují své sousedy a spoluobčany. My všichni teď musíme udělat to samé, zakročit a pomoci s obnovou země. Stejně jako s okamžitou pomocí, musíme věnovat úsilí potřebné opravě domů a obnově infrastruktury. Musíme být všichni připraveni zastat se těchto společenství v dlouhodobém měřítku," vzkázala Angelina ve svém oficiálním prohlášení.

Osmatřicetiletá matka šesti dětí loni podstoupila oboustrannou mastektomii kvůli genu BRCA1, který zvyšuje výrazně riziko nádoru prsu a pohlavních orgánů ženy. Na rakovinu prsu a vaječníků zemřela Angelinina matka Marcheline Bertrandová v roce 2007. Herečka nechce svým dětem připravit stejný osud, proto se vzdala prsou a plánuje i vynětí dělohy a vaječníků.

"Moje matka měla rakovinu prsu a vaječníků, takže já to mám v sobě… Já se na to (hysterektomii) také připravuji na určitou chvíli," přiznala Angelina.

odhaleno.cz

Žádné komentáře:

Okomentovat

Konec Blog.cz a přesun na Blogger.com

Tak píši sem s těžkým srdcem svůj poslední článek pro doménu jolie.blog.cz. Bylo to krásných 12 let, spousta práce, ale i zábavy. Jak jste s...