neděle 22. května 2011

In The Land of Blood and Honey

Angelinin režijní debut dostal konečně svůj název "In The Land of Blood and Honey".

Nicméně, výběr názvu nebyl tak snadný. "Je to složitý film. Je potřeba najít název, který skutečně pomůže veřejnosti objasnit důvod, proč by tento film měli vidět", řekla na oficiálních stránkách časopisu Entertainment Weekly. Jolie, která film napsala a režírovala musela co nejrychleji vymyslet název filmu, protože producent Graham King sháněl vhodného distributora. Tím je FilmDistrict, který oznámil svůj plán vydat film 23. prosince tohoto roku.

"In The Land of Blood and Honey", který byl natočen v říjnu loňského roku ve východní Evropě, vypráví příběh mladého srbského muže (hraje Goran Kostic) a mladé muslimské ženy z Bosny (hraje Zana Marjanovic), kdy zde vznikne románek před válkou v Bosně v roce 1992.

Film byl natočen s místními herci a scény byly natočeny současně v anglickém jazyce a bosensko-chorvatsko-srbském jazyce známém jako BHS. Existují tedy dvě verze filmu.

Po celé měsíce byl film znám pouze jako "untitled Angelina Jolie Bosnian War Movie". Dojít ke konečnému názvu prý bylo k zbláznění. "Mám seznamy titulů všech koutů světa." Nakonec se rozhodla pro "In The Land of Blood and Honey", který byl zřejmě založen na frázi "země mléka a medu", označující místo velkého bohatství - ale v tomto případě stejně tak velké ztráty. Více než 100.000 lidí přišlo o život během války.

Další vysvětlení pro název může být takový, že Jugoslávie je součástí Balkánského poloostrova. "Bal" a "Kan" v turečtině znamená "krev" a "med" odráží kontrast mezi sladkostí a smutkem.
"Film je o zkušenosti, že mnoho různých lidí, ze všech koutů světa si během války vybírají svou daň. Pár, by mohl možná žít určitým způsobem života, kdyby válka nezačala."
ew.com

Žádné komentáře:

Okomentovat

Konec Blog.cz a přesun na Blogger.com

Tak píši sem s těžkým srdcem svůj poslední článek pro doménu jolie.blog.cz. Bylo to krásných 12 let, spousta práce, ale i zábavy. Jak jste s...